Erkend Duurzaam

Alle Bosch Car Service bedrijven in Nederland zijn vanaf eind 2015 Erkend Duurzaam gecertificeerd. Dit is hét maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) programma voor de mobiliteitsbranche dat is ontwikkeld door BOVAG en het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (ivDM).

 

Het certificaat Erkend Duurzaam is het bewijs dat wij in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame veranderingen hebben doorgevoerd. Met dit keurmerk willen we laten zien dat Bosch Car Service De Gier oog heeft voor mens en milieu. Dit wil zeggen dat wij niet enkel gericht zijn op het milieu, maar ook op open en eerlijke lange termijnrelaties; met u!

 

Duurzaamheid is een belangrijke bedrijfswaarde

Maatschappelijk en duurzaam handelen is een belangrijke bedrijfswaarde voor ons. Samen met ons team leveren wij al jaren de nodige inspanningen om ons bedrijf milieuvriendelijk, energiezuinig en sociaal geëngageerd te maken. Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat namelijk veel verder dan alleen het milieu. Het voldoen aan het Erkend Duurzaam programma houdt in dat naast het milieu ook de dienstverlening, het personeel, de inkoop, financiën en communicatie duurzaam zijn. Het certificaat is voor ons dus een echte meerwaarde.

 

Uitgebreide scan

Een autobedrijf krijgt pas een certificaat Erkend Duurzaam na het doorlopen van een scan. Het begint is de eerste fase met het invullen van de zelfscan Erkend Duurzaam via het online portal. Deze zelfscan bevat vragen over zes verschillende thema’s. Deze thema's zijn: bedrijfsvoering, communicatie, financiën, inkoop, personeel en dienstverlening. Bij het behalen van een score van minimaal 70 procent kan er een audit worden aangevraagd. De audit word gehouden door een externe auditor van DEKRA. Deze controleert of de ingevulde zelfscan overeenkomt met wat er op de werkvloer gebeurt. Pas als er na deze controle voldoende punten zijn gehaald, krijgt een bedrijf het certificaat Erkend Duurzaam.

 

Meer weten over Erkend Duurzaam?

Kijk op de website van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (ivDM) of maak direct een afspraak in onze online planner.

 

Bosch Car Service is Erkend Duurzaam